Resume ’ 2015

 

Det här är alltid lika nervöst, man vill ju inte glömma att uppmärksamma någon och det är inte alls otroligt att har jag gjort det och ber redan nu om ursäkt isf.

Året började med nytt jobb för min del. En 84 % nattjänst på ett äldreboende i Norberg, kändes lite som ett osäkert beslut men visade sig vara helt rätt.

Annars var det en knackig start på året, jag åkte iväg och parade fodertiken Mara, tyvärr blev det inga valpar. Alltid snopet när man planerat, tagit ledigt och rest långt men naturen styr vi inte över. Bettan blev instängd i gryt med ansiktsskador som följd , Laika smet och ställde gris ihop med sin son och övermodig som hon blev fick hon två sprättskador på halsen. Bryt ihop och kom igen !

Året fortsatte tack o lov mycket bättre och roligare med b-provsstarter för bröderna Cougar och Fido med finfina resultat. Cougar fick enda 1:a priset i Ökl på årets Km och blev därmed klubbmästare.

Fido startade även i Norge med 1 :a pris i Ekl, tog sin sista 1:a i Sverige och tituleras numera NOJCH SJCH Mighty Duck ’s Panther. Fido fick flera fina valpkullar i norden under året.

Bröderna kvalade även till NM i lag för golden, Fidos lag vann och Cougars lag kom 4:a,Cougar gjorde även en fin prestation i den individuella tävlingen och plac sig 8/64 hundar.

Vi åkte på MH med Hexa/ Skoj avkommorna, alla utom en deltog, vi provade även på Fbr-retriever med Troja/Fido kullen + Fluff. Det kändes som att där hade vi hittat vår grej så hädanefter blir det Fbr istället för MH på våra avkommor.

Det har röntgats och lysts, vi har verkligen underbara valpköpare som ställer upp och gör detta.

Naturligtvis var vi på Goldenspecialen, en av årets höjdpunkter i goldensammanhang och som vanligt hade vi ett helt gäng avkommor i olika åldrar med. Jättekul !

Hösten har varit intensiv och andjakterna många, då vi hade skador i starten av året var hösten totalt skadefri och det tackar vi för. Andjakterna avlöstes av Fasan och klövviltsjakter och så har det rullat på. Vi har haft förmånen att kunna bjuda med oss unghundar från de senaste kullarna och det har varit jätteroligt att se dem ”på riktigt”.

 För min del blev det ”mammaledigt” i slutet av oktober då Mara nedkom med 4 ljuvliga valpar. En smidigare valpkull har vi aldrig haft, Mara var verkligen en A-mamma. Trots att det var första gången och hon flyttade in i en ganska stor flock mixade hundar tog hon det med ro och skötte sina små på ett ypperligt sätt.

Några av dem har även varit ute på annat, Hexasonen Spej startade på wt med 83 p, Trojadottern Happy tituleras nu RLD N .

Laikapojkarna har prövats i vildsvinshägn, någon även på björn. De artar sig fantastiskt bra och visade tidigt prov på god jaktförmåga. De har sin första säsong levererat mer än 80 skottchanser på stånd. Skottchanserna har utnyttjats till c:a 50% vilket redan gett en diger viltlista.

Summan av kardemumman: Frysarna är fyllda med kött och våra hjärtan är fyllda av stolthet över ALLA er underbara valpköpare som ställt upp på våra önskemål, som jobbat med era hundar och varit ute och visat framfötterna inom diverse discipliner, nu laddar vi om !

2016  here we come  ……