Om oss

Kennel Mighty Duck´s började med Skorpan (LP1 SVCH TJH R Aim High Cruel Callista)  som jag egentligen inte alls skulle ha ägt från början. Jag lärde känna hennes mor Whoopie (SLCH TJH R Av Melica Cruella) som unghund under en räddningshundutbildning i Jönköping – en underbar tik med höga meriter på alla områden.

Naturligtvis kunde jag inte motstå en valp efter henne och det är jag tacksam för, vi fick många roliga år tillsammans på appellplanen och i skogen, höga meriter inom jakt, lydnad, bruks och räddningshundsammanhang.

Skorpan fick två härliga kullar och tillbringade sina sista år hos mina barn i Månsarp ihop med dottern Pepsi. Skorpan blev nästan 13 år och fick vara pigg in i det sista.

Just nu har jag – Ankie - två golden vid namn Fröken Fluff, som fött sin andra och sista kull, och hennes dotter Tindra f 2018. ,i Solo, finns blodet från Skorpan kvar annars stammar vår uppfödning numera från Hexa, Mighy Duck's Hurricane som blev dryga 13 år 2020. Johan äger förutom  Venus, Jack Russellterriern Aspirin och två Västsibiriska Laikor,  Olga och Hot Riot's Akula, Olga.
Sedan 2001 har vi haft/har tre Jaktchampions av rasen Golden retriever. Läs mer om våra hundar på deras sidor.

Innan vi tar en valpkull har vi meriterat och utvärderat avelsdjuren och även besökt/träffat den ”tilltänkte” för att se att de kompletterar varandra. Våra valpar föds sedan upp inne hos oss, naturligtvis med utevistelse i varierande grad beroende på årstid. De första tre veckorna bor de i vårt sovrum sedan flyttar de ut i köket. De får social träning med de andra hundarna, blir mycket hanterade både en och en och kullvis. Oftast har våra valpköpare varit på besök och träffat oss och våra hundar i god tid före nedkomst och kommer sedan både en och flera gånger på besök före leverans.

Vår målsättning är • att i liten skala föda upp friska, mentalt starka, arbetsvilliga och välbalanserade hundar. Hundar som vi själva skulle vilja ha att jobba med. • att hundarna i första hand ska användas som apportörer. • att ha god kontakt med våra valpköpare genom träffar, träningshjälp, tips och råd mm.

Valpköparna är intresserade av • att träna sina valpar för jakt, jaktprov eller bruks och att hålla kontakt med oss
Vi vill understryka att det är av största vikt att de valpar vi säljer passar så bra som möjligt med sin nya familj och att "fri prövningsrätt förbehålls".

SEJCH Aim High Flying Bitch, SJCH Gildas W Navarro, SEJ(j)CH Bäveråsens Zicoria

FB_IMG_1611275044745

 

 

 

 

 

Naturligtvis startar vi våra hundar på jaktprov, både retrievrarna och terrierna.

DSC_0003

Bildspel